Изградиха дилърска мрежа за китайските коли, произвеждани у нас 19.10 | 12:32

Продажби още няма - плановете са масовото производство да започне до края на годината

От Деляна Петкова

Вече е изградена дилърска мрежа за продажби на китайските автомобили Great Wall, произвеждани у нас. На този етап продажби на автомобила обаче няма.

Всъщност дори заводът на производителя "Литекс Моторс" все още не е приключил, но плановете са до края на тази година първата фаза от плановете на компанията да приключи и да започне произвоството на автомобили.

От "Литекс Моторс" допълва, че прогнозите им са дилърската мрежа да се разшири до края на годината и офисите за продажби на Great Wall в страната да бъдат 15. През следващата година броят им ще нарастне до 22.

iNews припомня, че за производството на автомобили в България се заговори през есента на  2009 година. Тогава "Литекс Моторс" подписа  договор за сътрудничество с частната китайска компания GWM. На база на този договор в Ловеч започна изграждане на завод за производство на автомобили с площ от близо 500 декара.

Капацитетът на завода ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2 000 работни места. Автомобилите, които ще бъдат произвеждани отговарят на всички стандарти и изисквания на законодателството на Европейската общност.

Водещи

Най-четени