Изпълнителният директор на ЕСО Иван Йотов ще бъде освободен от поста 02.07 | 18:35

За изпълнителен директор на ЕСО се спряга Иво Лефтеров

От Елица Елефтерова

Изпълнителният директор на ЕСО Иван Йотов потвърди, че ще бъде освободен от поста си. Има подадено искане в Търговския регистър за вписване на нов борд на директорите на ЕСО и на НЕК, като това искане е станало след взето решение от БЕХ, информира БТА. 

"След вписване в регистъра смените ще станат факт”, коментира досегашният изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор /ЕСО/ .

По-рано днес в публичното пространство бе изнесена информация без източник, че в бордовете на държавните енергийни дружества ще бъдат направени отново смени.

За членове на борда на директорите на ЕСО се спрягат зам.-министърът на енергетиката

Иван Айолов и Камен Тодоров, който по различно време е работил в системата на НЕК като отговорник на мрежата и като главен инженер, а изпълнителен директор на ЕСО според внесеното искане за вписване в регистъра става доскорошният изпълнителен директорна НЕК Иво Лефтеров.

Начело на НЕК по непотвърдена информация ще застане Владимир Инков, който досега е бил в борда на ЕСО и е водел обществените поръчки в БЕХ. От БЕХ заявиха, че тъй като вписванията в Търговския регистър все още не са факт, не могат да обявят официално смените.

Водещи

Най-четени