Има ръст на чуждите инвестиции в транспортното оборудване 04.07 | 18:04

Близостта до западноевропейските пазари е сред основните ни предимства

От Христомира Бочкова

На фона на намаляващите инвестиции в цяла Европа, България изпъква с отчетливо нарастване на преките чуждестранни инвестиции в сектор "Транспортно оборудване". Това заяви зам. министър-председателят по икономическото развитие доц. Даниела Бобева.

По думите й сред основните предимства на страната ни в този сектор са близостта до пазарите в Западна Европа и автомобилните клъстери на Централна и Източна Европа, присъствието на международни производители на автомобилни части в страната, квалифицирана работна сила и др.

Бобева връчи сертификат за инвеститор клас А на "АЛС България” ЕООД за инвестиционния проект Откриване на втора фабрика за производство на тапицерии за автомобили "Мини Купър" в гр. Ихтиман.

По думите й промяната в критериите за класифициране на инвеститорите насърчи разкриването на нови работни места и това дава възможност на инвеститори като този да се похвалят с най-висока оценка за дейността си.

"Инвестицията от 2.6 млн. лева изглежда неголяма, но фактът, че тя ще осигури работа на около 700 български граждани е достоен за уважение", заяви Бобева.

Водещи

Най-четени