Имаме шанс да изнасяме овче и агнешко месо за Франция 31.10 | 13:11
А французите искат и сътрудничество в лозаро-винарския сектор

"България и Франция имат потенциал да възобновят отношенията си в областта на земеделския стокообмен”.
Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща в МЗХ с Н. Пр. Жул Паскин, посланик на Република Франция в България.
Министър Греков посочи, че страната ни има възможност да изнася овче и агнешко месо за Франция, както и плодове и зеленчуци, които се характеризират с много добри вкусови качества.
"Ще се радвам френски фирми да бъдат участници в наши специализирани изложения”, каза още министърът.
"България и Франция имат една дълга традиция в областта на лозаро-винарския сектор и имаме желание за сътрудничество в тази посока”, посочи френският посланик.
Министър Греков отправи покана към министъра на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите на Република Франция да посети България.
Водещи
-
Седем новооткрити случая на туберкулоза в област Шумен от началото на 2025 г.
Екипи на РЗИ провеждат на територията на област Шумен и информационна кампания относно...
10.09 | 17:20
-
Български евродепутат: Фон дер Лайен води Европа по пътя на войната
Кулминацията на речта беше директното обръщение към Урсула фон дер Лайен, в което българският...
10.09 | 17:00
-
Въвеждат нови индикатори за качество на болничното лечение
Разширяване на преговорния процес и контрола
10.09 | 16:15
-
Кабинетът даде съгласие на БДЖ да продаде недвижими имоти в София
Кабинетът реши, че предоставя безвъзмездно на НКЖИ управлението на имот - публична държавна...
10.09 | 16:00
Най-четени
-
Защо Гришо не поздрави първия си братовчед за успеха?
На въпрос дали е получил поздравления от Гришо за успешното представяне, Василев отговори леко...
10.09 | 11:30
-
Парламентът избра за заместник-омбудсман Мария Филипова
Шестима депутати от АПС гласуваха „въздържал се“.
10.09 | 10:59
-
Откриват първите умни филтриращи чешми в пет софийски училища
Програмата за чиста вода в училищата ще бъде представена утре (11 септември), в 11.30 ч., в...
10.09 | 13:45