Имотният пазар излиза от дълбокия си сън 06.04 | 18:43

В началото на 2014 година продажбите на жилища в столицата се увеличават с 15%

От Елица Елефтерова

Имотният пазар започва бавно да се раздвижва. За първите три месеца на 2014 година продажбите на жилища само в столицата са се увеличили с 15% спрямо година по-рано.

С близо една трета пък са нараснали и запитванията към брокерите, показва анализ на една от компаниите за недвижими имоти.

Повечето хора търсят нови покупки на жилища, но при старите цени. Това е тенденция на пазара на имоти за последните шест месеца. В момента средно срещу между 600 и 800 евро на квадратен метър може да се купи апартамент в столицата.

Цената остава основен фактор при избора, но купувачите вече са склонни да платят и малко повече, но в рамките на пазарната стойност. "Хората търсят жилище, което наистина им допада и отговаря на изискванията им.

През последната година най-много се търсят двустайни и тристайни апартаменти. Освен добрата локация купувачите се насочват най-вече към ремонтирани жилища до 50 хиляди евро – особено, ако това е първият имот, който купуват. По-луксозните апартаменти достигат и 100-120 хиляди евро.

Повече за пазара на имоти в страната четете в Econ.bg 

Водещи

Най-четени