Истерията около тока отложи планови ремонти 15.01 | 13:50

Стотици домакинства в Западна България от понеделник трябваше да са в режим

От iNews.bg

Покрай временното спиране на износа на ток хората из цялата страна изпаднаха в паника, че електричеството ще се окаже недостатъчно в мразовитите дни, които ни споходиха в началото на януари. Заради създалата се истерия се наложи да бъдат отложени планови ремонти на мрежата от понеделник.

"Стотици домакинства в Западна България от понеделник трябваше да останат без ток за по няколко часа заради планови ремонти по енергомрежата. Списъкът с дружествата къде какво ще се спира и ремонтира е огромен, за да се навакса работата от последните студени дни", обясни енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

За да няма спекулации и внушения в обществото за таен режим на тока, планираните ремотни бяха отложени. Практиката да се обявяват планови ремонти е нормална за електроразпределителните дружества, както и често се случва те да бъдат отлагани поради различни причини.

По-рано Петкова увери, че хората трябва да са спокойни, защото енергийната система работи нормално и няма опасност от режим. Петкова припомни, че България, както Гърция и Румъния, временно са спрели износа на електричество.

Водещи

Най-четени