КЕВР: Парното и топлата вода може пак да поевтинеят наесен 02.07 | 18:30

Това обаче ще е възможно, ако цената на газа падне с над 5%, каза Иван Иванов

От iNews.bg

"Възможно е цената на парното и топлата вода да бъде намалена, ако природният газ поевтинее значително. Ако поевтиняването на природния газ надмине повече с 5%, ние ще активираме тази възможност за промяна на цената на топлинната енергия за потребителите". Това каза председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов пред БНР.

Той допусна поевтиняване на газа през септември, но не се ангажира с конкретен процент. Припомняме, че тока, парното и топлата вода поскъпнаха от 1 юли именно заради по-високите цени на газа.

Иванов се противопостави на идеята държавата да субсидира електроенергията от АЕЦ "Белене", ако проектът бъде реализиран.

"Ще се противопоставя категорично на такова държавно участие, което да доведе до повишаване на добавката "задължение към обществото", което трябва да плащат всички български потребители и бизнес, и битови потребители", коментира той.

Според шефа на КЕВР не бива да има ангажимент за дългосрочно изкупуване на тока на преференциални цени, защото "това е недопустимо за българските потребители в дългосрочен план".

Водещи

Най-четени