КТБAlive: Всички желаещи да се включат в протестите за отваряне на КТБ 04.09 | 11:37

Фейсбук групата с апел за подкрепа на Цветан Василев

От iNews.bg

Фейсбук групата КТБAlive призова ръководството, привържениците и служителите на всички фирми, собственост на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев и подпомаганите от него и от банката дружества, да се присъединят към протестите, организирани от засегнатите от поставянето на КТБ и ТБ "Виктория" под специален надзор.

Следващите протести ще се проведат 8-и септември, понеделник, в София, Пловдив, Бургас и Варна.

Апелът е до Българската федерация по волейбол, Асоциацията на балканските атлетически федерации, Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи, Института за етнология и фолклористика, Музикалния театър - София, Софийската опера и балет, Академията по практична дерматология и естетика, Българския зъболекарски съюз, Българския антарктически институт и всички сдружения, популярни личности, изявени български спортисти, учебни заведения, хора на науката, на изкуството и частни лица, които са подкрепяни през годините от КТБ и от Цветан Василев.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Апел към ръководството, привържениците и служителите на всички фирми, собственост на г-н Цветан Василев и подпомаганите от него и от КТБ баскетболен, футболен, волейболен клуб, Българска федерация по мотоциклетизъм, Българска федерация по бридж, Българска федерация по волейбол, Българска федерация по тенис, Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи, сдружения, популярни личности, изявени български спортисти, учебни заведения, хора на науката, на изкуството и частни лица.

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към вас с апел за подкрепа на нашите протести в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Русе и Сливен. Протестите са под надслов и с призив ПРОТЕСТ за уволнението на Искров и отваряне на оздравената КТБ.

Ние, вложителите и служителите в банковата група и в различни фирми, представителите на спортни клубове, федерации и всички, подпомагани активно от г-н Цветан Василев, сме направили своя избор да имаме взаимоотношения с този човек и досега не сме били предавани и разочаровани от него. Всеки един от нас е получил внимание, подкрепа, сигурност и удовлетворение от неговата коректност и лична ангажираност проектите ни да осъществят по най-добрия начин - били те бизнес начинания или национални и благотворителни каузи, артистични събития, спортни успехи, образователни инициативи и мн. др.

Това ни е донесло не малко радост, гордост, самочувствие и кураж да продължим. Както всички знаем, г-н Цветан Василев има нужда от подкрепа в този труден за него момент. Политико–икономическият кръг, започнал атаката над всичко, което той е градил редом с нас години наред, отговаря с още по-голямо ожесточение на всички негови опити да се защити.

Нека сега, в този сюблимен момент, ние, привържениците и ръководствата на ФК Ботев Пловдив, на БК Левски София, на волейболен клуб "КВК Габрово", на Българската федерация по волейбол, на Българската федерация по тенис, на Българска федерация по мотоциклетизъм, на Българска федерация по бридж, на Българската спортна федерация по мотоциклетизъм; изявени спортисти, известни учени и артисти, бизнесмени и успешни личности от всички сфери, както и служителите на десетките фирми, които са се развивали с подкрепата на г-н Цветан Василев, покажем благодарност и силна гражданска позиция в защита на неговите опити да се пребори с враговете си.

Каним всички желаещи да се присъединят към протестите, организирани от засегнатите от поставянето на КТБ и ТБ "Виктория" под специален надзор.

Протестите ще се проведат 8-и септември, понеделник, в градовете София, Пловдив, Бургас и Варна от 18 часа. За София и Пловдив - пред сградите на БНБ. За Варна – пред сградата на общината. За Бургас, Плевен, Русе и Сливен - пред офис на КТБ.

Силно се надяваме да намерим разбиране и то да Ви доведе сред нас в петък и бъдем заедно и на следващите ни протести. Бихме се радвали и на отговор с Вашата гледна точка по случващото се с КТБ.

Апелът ни от миналата седмица е преповторен в този, защото смятаме, че той не беше достатъчно добре отразен от медиите и не достигна до вас.

От група вложители, служители, симпатизанти и граждани на Република България, обединени във фейсбук групата КТБalive – oрганизатор на протестите и ред други инициативи с цел решаване на проблемите на КТБ и ТБ "Виктория”

Водещи

Най-четени