КФН глобвява Иво Прокопиев 26.09 | 17:40

"Алфа Финанс Холдинг" АД не зачитала актове на комисията и влезли в сила решения на ВАС

От iNews.bg

Комисията по финансов надзор (КФН) налага глоба на Иво Прокопиев в качеството му на представляващ компанията "Алфа Финанс Холдинг" АД. Санкцията е в размер на 500 лв. Седмично до изпълнение на принудителната административна мярка. Това ставя ясно от сайта на КФН.

Мярката задължава Прокопиев да представи на надзорния орган информация и документи от съществено значение за инвеститорите, с което надзорния орган се поставя в невъзможност да осъществява ефективен и адекватен надзор, посочват от КФН.

"Алфа Финанс Холдинг" АД, съответно представляващите го, демонстрират системно незачитане и неизпълнение на актове на КФН и влезли в сила съдебни решения на ВАС, пише още в съобщението на комисията.

От ведомството допълват, че несъобразяването с решенията на съда, както и непрекъснатото игнориране на актовете на КФН от страна на "Алфа Финанс Холдинг" АД, съответно представляващите го, е грубо погазване на законите на България.

Наложената от КФН глоба се налага до изпълнение на задължението, произтичащо от принудителната административна мярка и предоставянето на изисканата за целите на надзора информация.

Водещи

Най-четени