Как да НЕ съсипете кариерата си 17.06 | 11:49

Няколко удобни съвета

От Елица Елефтерова

Непродуктивността, липсата на старание, непрекъснатите закъснения... Това са все неща, които очевидно съсипват кариерата ви.

Но не са единствените. Стараейки се да вземете правилното решение във всяка ситуация и от друга страна, да избегнете някои препятствия, можете лесно да попаднете в най-често срещаните професионални капани. Някои от нещата, които си мислите, че ви помагат, всъщност вредят на професионалното ви развитие. 

Експертът в тази сфера Алисън Грийн, автор на блога за професионални съвети "Ask a Manager", е съставил кратък списък, съдържащ най-добрите съвети, обобщен от електронното издание "Бизнес Инсайдър".

Да работите дълго време на една и съща длъжност

Работата на едно и също място със сигурност прави човек професионалист в сферата му на дейност. Но крие опасност, когато реши да я смени. Новият работодател може да смята, че не бихте могли да се адаптирате в нова обстановка. Или че ви липсва амбициозността непрекъснато да търсите нови върхове.

Тази възможност е коварна, независимо дали става дума за смяна на длъжността в професионалната йерархия на фирмата ви, за смяна на работодателя в рамките на бранша, или изцяло за смяна на сферата на дейност. За да преодолеете капана, е необходимо да измислите гъвкав начин да убедите работодателя, че греши в предположенията си.

Кои са останалите съвети може да прочетете в Econ.bg.

Водещи

Най-четени