Как се прави кола "Made in Ловеч"? 13.03 | 11:00

Екип от млади и квалифицирани българи вече произвеждат автомобили с марката Great Wall (Китай)

От Кремена Бедерева

В завода на "Литекс Моторс" вече се произвеждат автомобили, а собствениците обясняват, че това става според всички европейски изисквания.

Малко са обаче хората, които са виждали отблизо как се случва направата на един автомобил. Как точно се сглобяват машините и каква е атмосферата в завода – можете да видите в галерията.

Продукцията на "Литекс Моторс" ще бъде предназначена за националния и европейските пазари. Това е първият завод за Great Wall в страна от Европейския съюз.

iNews припомня, че заводът бе открит през февруари тази година, като при пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2000 души.

Половината кабинет, начело с министър-председателя Бойко Борисов, присъства на откриването на завода за коли "Made in Ловеч" на китайския производител на автомобили Great Wall. "Да, всички сме доволни, че в България ще има производство на автомобили”, заяви премиерът по време на откриването.

Маркетинг директорът на "Литекс Моторс" Иво Деков съобщи, че до края на годината ще започне производството на 3 нови модела, различни от досега обявените автомобил Voleex C10, пикап Steed 5 и високопроходим Hover H5. Те ще са седанът Voleex C30, моделът C30r, както и новият Hover H6.

Водещи

Най-четени