Какво трябва да прочетете, за да успеете? 20.11 | 11:00

Вижте 7 книги, които ще ви вдъхновят за бизнес

От Цанка Донкова

В днешното забързано ежедневие малцина са тези, които предпочитат да заровят нос в дебелите книги, вместо да се допитат до безкрайния океан на онлайн пространството.

Въпреки това трябва да си спомним добрата стара поговорка, че книгите са прозорец към света. В този ред на мисли има някои неща, които трябва да прочетете, за да успеете.

Ето защо ви предлагаме да видите какво четат лидерите на малките компании в САЩ, заемащи първите 20 места в класацията на изданието America’s Best Small Companies.

Ето 7 от четивата, които ги вдъхновяват.

Грант Ашац – "Life, on the Line"

Освен, че едно от най-емблематичните кулинарни лица на световната кухня, Грант Ашац е и водещ теоретик в тази сфера. Неотдавна той постигна най-голямата си житейска победа, успявайки да пребори рак, който по жестока ирония на съдбата засегна вкусовите му рецептори.

"Тази книга представлява е най-перфектна илюстрация на това какво могат да постигнат заедно визията и действието, която съм чел", споделя Джейстн Роуд, глава на фирма Cirrus Logic.

Уолтър Айзъксън –  "Стив Джобс"

Единствената официална биография на основателя на Apple е избор на Джим Кох, основател на пивоварната Boston Beer.

Той обяснява избора си: "Книгата се фокусира върху фанатичната ангажираност на Джобс към качеството и как тя допринася за успеха на Apple." Кох е бил силно впечатлен от пълното фокусиране на технологичния лидер върху две неща, които самият той счита за много важни – върху продукта и фирмената култура.

"Освен това книгата включва доста за неуспехите му, което също е много ценна информация за един лидер."

Вижте останалите книги в Econ.bg.

Водещи

Най-четени