Картофи до втръсване и фалшив алкохол - това е рецептата на родния ол инклузив 16.08 | 12:10

Туристи се оплакват, че им предлагат млечни продукти с растителни мазнини

От iNews.bg

Млечни продукти с растителни мазнини, фалшив алкохол и картофи до втръсване – това представлява ол инклузивът по луксозните хотели на нашето Черноморие. Туристите, излъгали се да дадат повече пари, за да отседнат в тях, се оплакват, че с всяко изминало лято менюто става все по-бедно и не може да се нарече апетитно. По думите на летовници цените са прекалено високи за храната, която им се сервира, пише в-к "Телеграф".

Оказва се, че в повечето родни хотели предлагат фалшив алкохол, а безалкохолните имат силен аромат на химикали. Спиртните напитки се наливат в стъклени шишета от туби без етикет. Някои летовници твърдят, че и водата, предлагана им като минерална, се налива директно от чешмата в бутилки.

Да не говорим за липсата на всякакво разнообразие в менюто на т.нар. шведски маси. По думите на почиващите, ол инклузивът им включва най-вече картофи и тестени ястия. Закуските представляват кашкавал, сирене и подобие на масло, които всъщност са с растителни мазнини. За обед се предлагат предимно различни видове пици и спагети.

От ниското качество на ол инклузива в четири и пет-звездни хотели у нас се оплакват летовници отседнали както по северното, така и по Южното Черноморие. По думите на туристите менюто няма нищо общо с това, което са очаквали.

"Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива”, обяснява се специалист по контрола на храните.

"Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.”, казва председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров.

Водещи

Най-четени