Касовите бележки са блян, масово шарлатанстват с фискалните устройства 24.07 | 15:30

Данъчните служители тръгват на проверки по Южното Черноморие

От Теодора Кокаланова

Оказва се, че в разгара на летния сезон по Южното Черноморие масово не се издават касови бележки и са отчетени разлики между касовите наличности и фискалните устройства. 

Повече от 550 проверки са извършени през последните 10 дни от инспектори на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас. 

Засиленият контрол за спазване на данъчното и осигурителното законодателство в разгара на летния туристически сезон по Южното Черноморие има дисциплиниращ ефект. 

"Целта на контрола е не да бъдат непременно и на всяка цена съставени стотици актове, а извеждане на светло в максимална степен на реалните обороти. Следим внимателно и работодателите да заплащат пълния размер на положения труд. Единични са случаите на наети сезонни работници без писмени договори", заяви началникът на отдел "Оперативни проверки" в НАП-Бургас Стефан Банкин.

Проверките ще продължат и през следващите месеци. Работното време на проверяващите е 24 часа в денонощието, съобщиха от приходното ведомство в крайморския град. Във времето след 17:30 ч. оборотите, отчитани от фискалните устройства и предавани дистанционно до НАП, са отбелязали ръст, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени