Китайски милиардер иска наше игрище 20.02 | 10:59

Това щяло да се превърне в топпроекта край София

От Петя Бързилска

Милиардер от Китай купува купува голф игрище у нас. Красимир Гергов, собственикът на комплекса "Света София" край Равно Поле, е решил да продаде на предприемача от Хонгконг Стивън Ло спортно-развлекателната перла от 700 декара край София, научи "Стандарт".

Според източници на вестника това е първата голяма сделка в голфа у нас. Все още обаче не е ясна цената на покупката.

По думите на запознати игрището ще се превърне в топпроекта край столицата. Причината е, че в района на Равно поле има много извори с лековита топла минерална вода, които са идеални за възстановяване след спортни травми.

Идеята е комплексът да се разшири, да се изгради СПА с лековитата вода, спортна база за футбол и още няколко вида спорт. По този начин комплексът ще може да се използва за подготовка от професионални спортисти. Целият проект за разширението е за терен от няколко хиляди декара.

"Света София" се намира в близост до София и е на 3 км от летище Лесново.

Смята се, че Стивън Ло проявявал интерес и към други голф игрища у нас. Китаецът се занимава с недвижими имоти, държи верига от киносалони в родината си, негова фирма е мениджър на доста актьори в азиатската страна, има и афинитет към футбола. В края на миналата година се разнесе слух, че планира да инвестира в родния ЦСКА, но Ло отрече.  

Водещи

Най-четени