Класация на ЕС препоръчва 4 български области като топ места за инвестиции 16.02 | 17:09

Церемонията по награждаването ще се проведе, както всяка година, в Ница, Франция

От iNews.bg

4 български области са класирани в топ 5 в проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine, което е част от медийната група на Financial Times.

Това са Бургас, Пловдив, Русе и Стара Загора, които заемат съответно местата от второ до пето. Лидер в категорията е столицата на Сърбия Скопие, а в челната десетка се подреждат още две области – Варна (7-мо място) и София-град (8-ма позиция). Така в първите 10 малки области по критерия "ценова ефективност" попадат всички български области, която през миналата година заема 2-ра позиция по този измерител.

Освен някои местни региони, в подреждането на най-добрите градове на бъдещето са включени и други български. Това са Плевен, Бургас, Пловдив, Русе и Варна, които заемат съответно 5-о и от 7-о до 10-о място в подреждането на най-добрите градове в класацията за ценова ефективност.

Същевременно столицата София е класирана на 4-о място в същата категория, но в подреждането на големите градове в Европа. В нея тя е изпреварена от три украински града – Краков, Днепропетровск и Одеса. По този начин София отстъпва от лидерското място в тази категория от миналогодишното издание на изследването.

Вижте по какви критерии са подредени градовете и областите в Econ.bg.

 

Най-четени