Клиенти на ЧЕЗ пак останаха на тъмно за часове 22.12 | 12:24

Строители на Северната скоростна тангента скъсаха два кабела на ЕРП-то

От iNews.bg

Само в рамките на два дни хиляди клиенти на ЧЕЗ останаха без ток за часове. След като в неделя след опит за кражба съоръжение на компанията се запали, вследствие на което около 15 хил. абоната в столичния квартал "Люлин" останаха на тъмно за часове, подобен случай се е повторил снощи и то в съседен район.

Изкопни работи на строителни фирми оставиха клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване. Два пъти вчера бяха скъсани кабели на компанията от машини на работниците, изграждащи Северна скоростна тангента в София. В 17:50 ч. на 21 декември беше прекъснат кабел, което остави без електрозахранване 1530 домакинства, а само 25 минути по-късно беше нанесена втора подобна повреда по мрежата. Така още 2040 абоната останаха на тъмно, съобщават от ЧЕЗ. Засегнати от авариите са били домакинства в Мировяне, Нови Искър, Требич, Илиянци, Волуяк, Връбница, Житен и Мрамор. Те са останали без ток за 2 часа.

Това обаче не е първи случай, при който строителните работи около новия път прекъсват електрозахранването на невинни клиенти. Последният такъв случай беше на 5 декември, когато без ток останаха стопански потребители в промишлената зона на кв. Илиянци, припомнят от компанията.

"Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти. Призоваваме строителните фирми да спазват процедурите по съгласуване на ремонтите", каза Виктор Станчев, дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България. Нормативните процедури изискват фирмите, които извършват строителни дейности, да уведомят предварително ЧЕЗ за местата, на които ще работят.

Водещи

Най-четени