Клиентите на "Нева" ще се прибират безплатно в Русия до 29 юли 17.07 | 20:04

Фалиралата компания не е изплатила дължимите пари на българските хотели

От iNews.bg

Въпреки създалата се ситуация с фалита на руската компания "Нева", нейните клиенти, които почиват у нас, ще могат да отпътуват за Санкт Петербург със самолет. Те ще трябва да направят това до 29 юли, съобщават от Министерство на икономиката и енергетиката.

От институцията обявяват, че общият брой на туристите, които са пристигнали у нас посредством въпросната компания, са 667. Те ще могат да получат обезщетение по реда на руското законодателство, като финансовата гаранция на "Нева" се предоставя от застрахователната компания "Восхождение". Самолетните билети за завръщането ще им излязат безплатно, ако стойността им се покрива от финансовата гаранция на туристическата фирма.

Част от почиващите по родното Черноморие вече са отпътували за Русия. Някои от тях обаче са предпочели да заплатят на място почивката си и да останат в България.

След като вчера туристическата фирма "Нева" фалира и остави у нас блокирани руски туристи, МИЕ излезе със съобщение, че компанията не е регистрирана в България и няма официален представител у нас. Заедно с това от институцията подчертават, че от "Нева" не осигуряват застраховки на своите клиенти в България.

Според данните на икономическото министерство, въпреки че от туристическата компания са събрали всички необходими такси от своите клиенти, преди тяхното пристигане в България, парите за настаняването  им, дължими на българските хотели, не са били преведени.

 

 

Водещи

Най-четени