Кои са капаните, в които ни примамват повечето промоции 15.03 | 10:22

Какво констатира Комисията за защита на потребителите

От iNews.bg

Точно на Международния ден на потребителите ще ви покажем как нагло ни лъжат търговците при обявяването на промоции. Като за начало ще отбележим, че обикновено промоционалните стоки се зареждат в много малки количества. Друга нелоялна практика е това, че пакетната цена на продукт се разделя на брой на стоките вътре и така в крайна сметка цената излиза друга.

Но това не изчерпва всички трикове, с които търговците ни мамят. Комисията за защита на потребителите констатира като най-често срещани нарушения следните: липса на промоционални стоки, посочване на различни цени на опаковката на продукта и на щанда или маркиране на по-висока цена на касата от обозначената върху опаковката или на щендера.

"Днес вратите на Комисията за защита на потребителите са отворени за граждани – те могат да дойдат със свои конкретни проблеми, като нашите инспектори биха могли да ги придружат в съответните търговски обекти и да извършат съвместна проверка по подобен начин на скритата камера, която направихме заедно с вашия екип”, каза още председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред Нова тв.  

Водещи

Най-четени