Кои са най-добрите български фирми? 02.11 | 12:07

Над 70 български компании се съревноваваха в първото издание на престижния конкурс

От Кремена Бедерева

Над 70 български компании се съревноваваха в първото издание на престижния конкурс "Най-добра българска фирма на годината", съобщават организаторите.

На церемония в галерия "Райко Алексиев" в София станаха ясни победителите в състезанието, което има за цел да популяризира българската индустрия и да отличи българските фирми. Призьорите тази година бяха избрани заради водещите си позиции в своите сектори, реализираните печалби през годината, както и високата възвръщаемост на собствения капитал и възвръщаемостта на активите.

Първо място в категория "Микро и малки български фирми" получи "Планета 98". Фирмата се занимава с животновъдство и търговия на едро със зърно.

На второ и трето място бяха класирани съответно "Симлоджик” ЕООД с предмет на дейност проектиране и изработка на инженерингови задачи и "Бултех 2000” ООД, която произвежда средства за контрол и автоматизация в сферата на млекопроизводството и хранителната индустрия.

В категория "Средни и големи български фирми" приза взе водещата в сферата на софтуерните услуги компания "Мусала Софт".

Второ място зае "Витавел” АД от гр. Луковит, която е фирма с 40-годишна традиция в производството на велпапе и опаковки от велпапе. На трета позиция се класира водещият производител на бронирани жилетки – "Марс Армор” ООД.

"Фирма на публиката" след оспорвано гласуване в интернет стана "Лаура кетъринг" - водещ български доставчик на луксозни услуги за специални събития. Тя спечели зрителския вот на сайта на конкурса с 966 гласа.

Специална грамота в категорията "Избор на организаторите” получи фирма "Интермед 1” ЕООД, която е водеща компания в България в производството на етерични масла и води.

Фирмите бяха отличени от журито на конкурса в състав: Димитър Костов – изпълнителен директор и председател на УС на Първа инвестиционна банка; Васил Христов – изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка; Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика; Венелина Гочева – управител на Медийна група "България Холдинг"; Емил Хърсев – финансист; Лъчезар Богданов – управляващ партньор в "Индъстри уоч"; Йордан Матеев – главен редактор на Форбс – България; и Кънчо Стойчев – социолог.

Водещи

Най-четени