Кой стана застраховател на 2011 година? 17.05 | 10:49

Две компании грабнаха приза - "ДЗИ Общо застраховане" и "Алианц България"

От Албена Алексиева

"ДЗИ Общо застраховане" и "Алианц България живот" грабнаха приза "Застраховател на годината” за 2011 година, съобщи Insmarket.bg. "Групама" пък беше отличена в категорията най-динамично развиваща се застрахователна компания.

Церемонията по награждаване на най-добрите застрахователи се състоя в столичния хотел "Кемпински".

Самата награда е учредена от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Преди два дни станаха ясни и какви са основните критериите за връчването на призовете. Сред тях например бяха пазарният дял, изплатени обезщетения и финансовите резултати.

На церемонията снощи награди бяха връчени и на пенсионноосигурителните дружества. За 2011 година носители на приза са ПОК "Доверие" за в управлението на допълнителното задължително пенсионно осигуряване, и "Алианц България" - за управлението на допълнителното доброволно пенсионно осигуряване.

Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2011 година стана ING.

Изпълнителният директор на ЗАД "Алианц България” Орлин Пенев и заместник ректорът по учебната дейност и качеството във Висшето училище по застраховане и финанси проф. д-р Йордан Христосков бяха отличени за цялостен принос в развитието на българското застраховане и българското осигуряване. Наградата е учредена от фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и се връчва ежегодно.
За първи път тази година беше връчена награда за "Брокер (физическо лице) с особен принос в развитието на застрахователното посредничество в България”.

Носител на този първи приз стана Евгени Белчев, управител на "Рила Брокер”, член на Контролния съвет на Асоциация на застрахователните брокери в България.

За втора поредна година бе връчена награда за "Дългогодишна работа и особени заслуги в развитието на звената по обслужване на клиентите в застраховането". Тази година нейн носител стана Милка Велева, ръководител на служба "Вътрешен контрол” в ЗАД ”Булстрад Виена Иншурънс Груп”.

Междувременно колегите от застрахователния сайт Insmarket.bg съобщиха, че са получили престижна награда в конкурса "PR Приз 2012" на БДВО. Медията  бе класирана на второ място в категорията "PR проект на медиа" заради своя проект "Международна конференция: Автомобилното застраховане в Югоизточна Европа – Трансгранични проблеми и решения”.  Първото място в категорията бе присъдено на колегите от TV7.

Форумът бе организиран в сътрудничество с румънските ни колеги от Media XPRIMM, с които имаме дългогодишни приятелски отношения.

В категорията "PR проект на медиа” Insmarket.bg се състезаваше с медии като bTV Media Group, TV 7 и проектът "Game of Thrones" на телевизионния киноканал HBO.

В тазгодишното издание на конкурса, организиран от БДВО, участваха 46 проекта в различни сфери.

Водещи

Най-четени