Кольо Парамов: Квесторите са получили указание да фалират КТБ 12.05 | 09:35

Според финансиста целта на поръчката е била да се обезценят активите на банката

От iNews.bg

Квесторите са получили указание да фалират Корпоративна търговска банка /КТБ/. Това заяви финансистът Кольо Парамов в интервю за Нова ТВ. Той отказа да назове името на поръчителя, но даде да се разбере, че по негово мнение действията на управителя на БНБ Иван Искров, довели до фалита на банката, са били режисирани от властови център извън централната банка.

"В политическото пространство през юни и юли 2014 г. главната задача беше фалитът на КТБ и повличането на Първа инвестиционна банка, на ЦКБ, на "Инвестбанк" и на всички, които бяха поставени под съмнение. Задачата беше да не се допусне ГЕРБ, респективно Бойко Борисов, да направи второ правителство. Тези квестори трябваше да направят абсолютните обезценки", обясни тезата си Парамов.

На въпрос в чии зависимости е Иван Искров, Парамов заяви: "Знае се, че всички хора, посещавали къщата на Василев, са филмирани и в един момент Василев ще го извади това. Затова аз го призовавам той да извади тези записи, за да разбере България каква е същността на политическата власт". По думите на Парамов записите в къщата на Василев са правени от 2009 до 2013 г.

"Включително са фалшифицирани банковите карти на хората от надзора, които са влизали и са регистрирани вътре, за да проверяват одитните доклади за 2009, 2010, 2011, 2012 и са сгрешени умишлено. Цялата политическа класа сега е на тръни заради Цветан Василев. И всички искат той да отиде не в Белград, а в Панама или някъде другаде.", добави Кольо Парамов.

Парамов препоръча на главния прокурор квесторите да не бъдат разпитвани само от един следовател, а по време на разпита да присъстват и прокурор, и съдия. Той призова също така за промяна на Закона за банковата тайна.

Водещи

Най-четени