Комисията за КТБ ще работи 3 месеца 12.03 | 10:33

Тя ще проверява фактите около банката в периода 2009-2014 г.

От iNews.bg

Временната анкетна комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ) в парламента ще работи 3 месеца. Целта на комисията е да проверява фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на КТБ в периода 2009 – 2014 г.

Предложението за срока на действие бе отправено от председателя на правна комисия Данаил Кирилов.

За член на комисията от Български демократичен център (БДЦ) бе избрана Красимира Ковачка, информира Фокус. Вчера парламентарната група нямаше готовност да предложат свой представител. Създаването на временната анкетна комисия бе гласувано миналата седмица. За председател бе избрана Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Останалите членове в комисията от ПГ на ГЕРБ са още Владислав Николов, Анна Александрова, Цветомир Михов, Даниела Савеклиева, Снежана Дукова, Красен Кръстер.

Румен Гечев, Филип Попов и Димитър Горов ще са представителите на "БСП лява България”, а от Реформаторския блок - Радан Кънев и Димитър Танев. От Реформаторския блок поискаха и Кънев да оглави комисията, но предложението не бе прието. Депутатите от ДПС в комисията за КТБ ще бъдат Йордан Цонев, Петър Чобанов, Янко Янков, а от "Атака” - Николай Александров, а от АБВ – Лъчезар Никифоров. ПФ ще се представлява от Борис Ячев и Искрен Веселинов.

Не беше прието предложението комисията да се състои от двама заместник-председатели, както поискаха от БСП и Патриотичния фронт.

Водещи

Най-четени