Край на стискането по "Тракия", ще пишкаме в химически тоалетни 14.06 | 09:01

АПИ ги поиска бетонирани, за да не ги крадат

От Десислава Маданска

На 22 места по магистрала "Тракия" ще бъдат поставени химически тоалетни - една дамска и една мъжка. Това заяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров пред TV7. По думите му общо 44-те тоалетни ще бъдат бетонирани за асфалта, за да не бъдат откраднати.

По думите му именно това е било едно от изискванията към фирмата изпълнител, тъй като поставени преди време кошчета за смет били откраднати още на третия ден.

Поръчката за тоалетните ще бъде отворена във вторник.

Лазаров обясни, че трасета за освежаване по "Тракия", каквито сме свикнали да виждаме по "Хемус" и по останалите първокласни пътища в страната, няма да има. По думите му вече са издадени 10 разрешителни за изграждането на бензиностанции и други обекти. В момента обаче се изгражда един обект в района на Нова Загора, като е положен бетон за основа.

Очаква се тоалетните да бъдат поставени по аутобана най-късно до 10 юли. Самата магистрала трябва да бъде пусната на 5 юли, макар че по договор пусковият срок е 15 юли.

Лазаров обеща, че с пускането в експлоатация на автомагистрала "Тракия" от София до Бургас ще се стига за по-малко от 3 часа, дори ако се кара с позволената в закона скорост.

Водещи

Най-четени