Критикуват Adidas и Puma заради съмнителен доставчик 31.01 | 11:07

Двете компании работят с компанията Ocean Sky от Ел Салвадор, известна с жестоките условия за работа

От Ивайло Ачев

Две от най-известните компании за производство на спортна екипировка Adidas и Puma попаднаха под огъня на жестока критика в Германия. Причината - двете компании си сътрудничат с предприятие в Ел Салвадор, известно с крайно жестоките условия за работа.

Според проучване на Американската комисия по националната заетост работната седмица в салвадорското предприятие Ocean Sky е минимум 60 часа. Във фабриката работят 1500 души при температура от 37 градуса, а дейността им се следи от камери. Предприятието е основен доставчик на екипировка за Adidas и Puma.

Синдикатите в Ел Салвадор нямат голямо влияние, а бедността в страната принуждава работниците да се съгласяват на тежките условия на труд.

През миналата година двете германски компании признаха, че имат проблеми с Ocean Sky. Отделно Adidas и Puma въведоха строг кодекс за набиране на доставчици преди време.

Но нещата и до днес явно не са се променили, а от Ocean Sky не желаят да контактуват със западни медии и да отговорят на въпроси за условията на труд в предприятието, пише Local.de. Двете спортни компании пък искат първо да проверят публикациите, преди да коментират.

Водещи

Най-четени