Леко повишение отчете лекият суров петрол 15.11 | 11:12

Запасите от “черно злато“ на САЩ стигнаха най-високото си ниво

От Елица Елефтерова

Леко повишение отчете лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) като по този начин спря шестия си пореден спад в цената. Това стана на фона на спекулациите, че САЩ ще запази икономическите си стимули.

Същевременно инвеститорските очаквания бяха в контраст на информацията, че запасите от петрол на САЩ са се увеличели. Страната е най-големият потребител на суровината в света, съобщава агенция Bloomberg.

Запасите от "черно злато" на САЩ стигнаха най-високото си ниво от юни тази година, показват данните на Министерството на енергетиката на САЩ.

Междувременно номираната за председател на Федералния резерв Джанет Йелън, заяви вчера, че ще гарантира продължаването на програмата за изкупуване на облигации от централната банка на САЩ. По думите ѝ тя няма да приключи скоро.

WTI с доставка за декември поскъпна с 54 цента до 94.30 долара за барел на електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк. Контрактите от вчера (14 ноември) отчетоха спад в цената от 12 цента, достигайки 93,75 долара за барел.

През тази седмица цената на суровия петрол намаля с 0,5 процента. В Лондон цената на фючърсите на сорта Brent за януари се увеличи с 23 цента (0,2%) до 108,51 долара за барел. Фючърсите за декември изтекоха, след като поскъпнаха с 1,3% до 108,54 долара за барел.

Водещи

Най-четени