Лукарски: Заставам зад справедливите искания на бизнеса за цената на тока 15.09 | 20:25

„Наредбата цели да олекоти вдигането на цената на тока за големите консуматори и промишлена електроенергия”, припомни Лукарски.

От iNews.bg

Заставам зад справедливите искания на бизнеса за цената на тока. Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски пред БНТ.

 "Не искам да деля на лагери управляващи и бизнеса, но като министър на икономиката от самото начало застанах на страната на бизнеса”, заяви Лукарски. Той припомни, че заедно с министъра на енергетиката и министъра на финансите са изготвили наредба, с която се дават преференции за бизнеса и за по-големите консуматори по отношение заплащането на такса "Задължение към обществото”.

 "Наредбата цели да олекоти вдигането на цената на тока за големите консуматори и промишлена електроенергия”, припомни Лукарски.

"Като министър на икономиката от самото начало, когато се заговори за вдигането на цената на тока заявих, че това действие не е полезно и ще се отрази на абсолютно всички крайни продукти, които потребяваме”, коментира министърът на икономиката.

 

Във връзка с проверките на горивата той подчерта, че все повече намаляват сигналите по отношение манипулациите за количеството и качеството на гориво. "Проверките не са кампанийни, а продължават и към днешна дата. Вчера в Габрово констатирахме цистерна с 10 т гориво, която зарежда в голямата бензиностанция и при измерването на пробите за качеството на горивото на дизела се оказва, че близо 1/5 от литъра е вода”, каза още Лукарски. Той допълни, че проблемът е, че все още няма единна система на НАП, Агенция "Митници” и ДАМТН, което би улеснило работата на институциите.

Водещи

Най-четени