Лукарски се оправда: Назначенията в КЗП не са партийни 13.03 | 16:47

Всички изисквания на закона са спазени, каза министърът

От iNews.bg

Предложенията ми за членове на Комисията за защита на потребителите (КЗП) не са партийни назначения, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски.

В сряда (11 март) правителството освободи Веселин Златев и Александър Масларски като председател и член на комисията. От 27 март съставът на КЗП ще е изцяло подменен и увеличен от двама на трима души.

Новият председател на КЗП ще е Димитър Йотов, а членове - Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Относно това дали Реформаторският блок преяжда с власт Лукарски посочи, че това изявление е на Мая Манолова.

"Георги Първанов не ни е партньор, той си подаде оставката. Атанас Атанасов може да е недоволен от някои назначения лично и аз може да съм бил недоволен от назначението на заместник-министъра на вътрешните работи за начина, по който Атанасов го извърши, но аз си замълчах тогава, съветвам го и него сега да си замълчи", подчерта Лукарски. Министърът заяви, че към назначаването им в КЗП те са подали оставки в СДС.

"Всички изисквания на закона са изпълнени. За мандатните длъжности няма как да се проведе конкурс. Ако аз обявя конкурс, а Министерски съвет не го одобри какво става - нямаме Комисия за защита на потребителите. Моите предложения не са партийни назначения. Аз съм преценил, че тези хора отговарят на изискванията. Те са си подали оставката и не са членове на СДС", подчерта Божидар Лукарски.

Водещи

Най-четени