МС разреши на Тotal да търси газ и нефт в Черно море 25.07 | 14:36

Всички търсещо-проучвателни работи в блока са за сметка и риск на Total

От Ралица Стоянова

Министерският съвет одобри издаването на разрешение за търсене и проучване на нефт и газ в "Блок 1-21 Хан Аспарух" на "Тотал Е&П България" Б.В., определена за титуляр на разрешението чрез конкурс.

Титулярят поема задължението да изпълни работна програма, отговаряща на конкурсното му предложение и изискванията на конкурсните книжа. Задължителната работна програма има за цел откриване на ново или нови конвенционални находища от нефт и/или природен газ, информират от правителствената пресслужба.

Всичките търсещо-проучвателни работи в площ "Блок 1-21 Хан Аспарух” са за сметка и риск на "Тотал Е&П България" Б.В. В случай, че в площ "Блок 1-21 Хан Аспарух” бъде открито икономически изгодно за разработване и добив находище, титулярят на разрешението може да поиска да получи по право концесия за добив на нефт и/или природен газ по реда и при условията на Закона за подземните богатства.

Френската компания Total спечели правата да търси и проучва за природен газ в Черно море – блок "Хан Аспарух" за пет години на 12 юли. Освен Total и шотландската компания Melrose беше подала оферта за проучване на газ в блока "Хан Аспарух”.

Tотал (Total S.A.) е международна корпорация за добив, производство и доставка на газ петролни продукти. Тя е петата по големина публично търгувана интернационална компания за петрол и газ и производител на химикали. Работи в 130 държави и към края на 2011 г. има 96 104 служители.


Водещи

Най-четени