Мавродиев: Заместниците ми са участвали в атаката срещу финансовата система 02.07 | 18:04

Според председателят на КФН евентуални оставки няма да повлияят на работата на регулатора

От Мина Стойчева

Председателят на Комисията за финансова надзор Стоян Мавродиев потвърди, че е убеден в правотата на сигнала, който е подал, за участието на двамата си заместници в дестабилизирането на финансовата система.

"Нормално би било, ако някой твърди, че има упражнявано влияние върху него, да излезе и да го потвърди. Нямам нищо против да се разговаря с всеки от служителите на КФН", каза той в ефира на bTV.

По неговите думи е въпрос на морал заподозрените да подадат оставка, като това няма да повлияе на работата на комисията. "Все пак има 300 души служители в комисията, има още четирима души заместници. Така че работата е изключително прецизна", подчерта Мавродиев.

По отношение на отнемането на лиценза на компанията "Глобал маркет", председателят на регулатора потвърди, че има регистрирани множество нарушения от фирмата.

"Множество сигнали през последната година са подавани лично от мен срещу тази компания както в прокуратурата, така и в ДАНС. Аз нямам основание да се съмнявам, че те си вършат добре работата. Трябва да си уважаваме институциите и когато си вършат добре работата, това да се казва и да се адмирира", каза още Мавродиев. 

Водещи

Най-четени