Мавродиев: "Икономедия" манипулира българската общественост 16.09 | 19:56

Медийната група на Прокопиев се превърна в щит, в трибуна за съсипване, смята шефът на КФН

От Кремена Бедерева

"Това е поредната манипулация на Иво Прокопиев и неговите медии. В същото това интервю има огромно разминаване в съдържанието и обема, което противоречи на всякакви журналистически стандарти."

Това каза в предаването "Лице в лице” на bTV Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор (КФН) във връзка с обвиненията на Иво Прокопиев пред Der Standard.

Мавродиев обясни подробно каква е схемата, по която министрите в кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков и Трайчо Трайков, и свързаната с Иво Прокопиев компания и инвестиционен посредник "Булброкърс”, са ощетили държавата с 87 милиона лева при продажбата на остатъчния дял на ЕVN. В интервюто в подробностите председателят на КФН разкри за първи път, че фирмата-посредник, свързана с Прокопиев, е в конфликт на интереси.

Мавродиев коментира и интервюто на Иво Прокопиев в Der Standart, като смята, че то всъщност е три пъти по-кратко от оригинала, отколкото публикувания текст във в. "Дневник".

"Това е скандално", смята Мавродиев. "Нормално ли е по този начин да се манипулира българската общественост", запита той.

Според него в интервюто няма нито едно изречение на Прокопиев срещу Мавродиев. "Тъй като Der Standard не публикуват клюки, манипулации и интриги." Като дори е сигнализирал изданието за това разминаване в обема и съдържанието.

По думите му "това е все едно аз да дам интервю в Reuters в две страници и после да кача на сайта на КФН 10 страници интервю".

"Икономедия" се превърна в щит, в някаква трибуна за съсипване на личности и институции, смята Мавродиев. Той заяви категорично, че има чисто съдебно досие - "никога не съм бил разследван, няма никакви доказателства в тази посока".

Преди дни Стоян Мавродиев съобщи в интервю пред Der Standard, че КФН е подала сигнал в прокуратурата за продажбата на държавните дялове в EVN. Той е срещу бившите министри на финансите и на енергетиката Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и срещу фирмата "Булброкърс", контролирана от бизнесмена Иво Прокопиев, която е била консултант по сделката.

Последва интервю в същото издание с Иво Прокопиев, където той отправя обвинения към Стоян Мавродиев.

Водещи

Най-четени