Максим Бехар избран за Президент на Световния комуникационен форум в Давос 19.06 | 11:29

Той ще има и петима вицепрезиденти, отговарящи за различни ресори

От iNews.bg

Българският PR експерт Максим Бехар бе избран за Президент на Световния комуникационен форум, регистриран в Давос, Швейцария. Изборът стана с онлайн гласуване в 21-членния Борд на Форума в продължение на цялата изминала седмица. Бехар ще има петима вицепрезиденти, които ще отговaрят за различни ресори от дейността на Форума.

"Избирането ми за Президент на Световния комуникационен форум в Давос е голяма чест и отговорност за мен. В същото време това е и огромно признание за всичко, което съм направил в бизнеса досега, но и невероятно признание за България, и за българския PR бизнес", коментира Максим Бехар.

Максим Бехар е един от основателите на Световния комуникационен форум през 2010 година, редовен участник във всичките му издания и член на Борда още от първия ден. Презентациите му "PR експертът никога не се предава" и "PR експeртът никога не остарява" са част от златния фонд на форума, а книгата му "111 Правила във Facebook" бе официално представена при първото провеждане на събитието. До миналата година Максим Бехар бе и Президент на Световната PR организация ICCO, най-голямата общност в този бизнес в световен мащаб.

Форумът в Давос ежегодно събира комуникационни експерти от цял свят, като през миналата година започна да провежда своите срещи в Женева главно поради по-комуникативната локация на швейцарския град. Освен това всяка година изнесени регионални форуми се провеждат на още няколко места – Прага, Москва, Истанбул, Екатерининбург, Париж, Ереван, Куала Лумпур, Лодж, Киев и други.

За Максим Бехар

Максим Бехар е български бизнесмен, журналист и дипломат. Освен CEO на водещата българска PR агенция M3 Communications Group, Inc., той е и Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, а в края на 2017 г. приключи своя мандат като Президент на Световната PR организация ICCO. Само преди седмици Максим Бехар бе избран и за Председател на PR комитета на Световната федерация на консулите FICAC.

За Световния комуникационен форум в Давос

Световният комуникационен форум в Давос е основан през 2010 г. с цел да създаде платформа за активна дискусия, фокусирана върху развитието на комуникациите и ключовата им роля в бизнеса, обществото и политиката. Форумът ежегодно събира най-влиятелните личности от комуникационния бранш, които обменят опит и идеи и чертаят бъдещите перспективи пред глобалните комуникации.

Водещи

Най-четени