Международна кухня, ястия и храни в София 07.11 | 16:36
Най-новите продукти и тенденции в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш ще бъдат представени в Интер Експо Център
От днес Интер Експо Център става домакин на шест тематични международни изложби. В продължение на четири дни (между 7 и 10 ноември 2012 г.) в шест изложбени зали ще бъдат представени най-новите продукти и тенденции в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш, съобщава Econ.bg.
Посетителите ще могат да разгледат и някои от традиционните и емблематични за международната кухня, ястия и храни.
През следващите дни ще се проведат пет хранителни експозиции - "Интерфуд & дринк", "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек" и "Салон на виното". По същото време е и изложбата за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване "Сихре".
Български и чуждестранни фирми от над 40 държави ще покажат еталона на родната си индустрия, нов асортимент продукти, опаковки и оригинално предлагане на стоките. Италия, Унгария и Гърция са подготвили колективно участие на техни производители и търговци, а Турция е избрала национално представяне на компании от бранша.
За трета поредна година ще бъде налице щандът на "Био zона", организирана съвместно с Българска асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България. Експозицията цели да постави на фокус сертифицираните храни и продукти на биологичното земеделие и производство.
Асоциацията на конвивиумите на Slowfood в България пък ще насочи вниманието и потребителската култура към признати за кулинарни съкровища - храни, които представят страната ни и популяризират нейните традиции по света. Сред тях са зеленото сирене от с. Черни Вит, смилянският фасул, троянскит мед, навпавок, домашното сладко от горски плодове от Ковачевица и др.
Колективното участие на Италия - "SpazioItalia”, както и "Лаборатория за италиански вкус", отново ще покажат изкушенията на италианската кухня – типични ястия от различни области на Италия.
Своят дебют ще направи Българската асоциация на сомелиерите, която съвместно с домакините от ИЕЦ, е подготвила обучение на тема "Съчетание на вина с храни", насочено към предприемачите в тази сфера.
За първи път фирмите от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) ще презентират свои продукти на общ щанд. В рамките му ще се проведе състезание за направа на кетчуп и на конфитюр от рози, след което ще има и дегустации за посетителите.
Като цяло петте изложби обещават полезни демонстрации, b2b (business to business) срещи, дискусии за качество, стандарт, пазари и други важни теми със съвети от хора с опит и авторитет в хранителната индустрия.
В рамките на "Сихре" пък мениджърите на хотели и ресторанти, на бистра, барове, пицарии, кафета, търговски обекти с топли точки и други заведения ще представят модерни технологии и ноу-хау за висок клас техника и брандове.
Водещи
-
Платете битовите си сметки сега: от 29 декември до 5 януари плащането ще е затруднено
Причината е смяната на левовете с евро
27.12 | 11:15
-
Хляб и заплати разделят Европа. Къде плащат най-много за храна 2
Заплати, данъци и потребителски навици
27.12 | 10:59
-
Пухкави солени палачинки с кашкавал и пресни подправки
Днес ви предлагаме рецепта, която е едновременно лесна, ароматна и любима на малки и големи —...
27.12 | 10:45
-
Колко крачки трябват, за да „изгорим“ празничните калории от храна и алкохол
Бирата пък е на челно място в листа на напитките, за чието изгаряне е нужно най-много време –...
27.12 | 10:30
Най-четени
-
Остават пет дни от въвеждането на еврото в България
Евромонетите имат обща страна и национална страна
27.12 | 09:45
-
Платете битовите си сметки сега: от 29 декември до 5 януари плащането ще е затруднено
Причината е смяната на левовете с евро
27.12 | 11:15