Меркел иска всички страни от еврозоната да затегнат коланите 10.06 | 12:09

Според германския канцлер това е формулата за запазване на икономическия растеж

От Елица Елефтерова

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страните от еврозоната трябва да последват примера на Германия за затягане на бюджетите си и преструктуриране на пазарите, за да имат отново икономически растеж, информира агенция Bloomberg.

Меркел похвали усилията на Германия за запазване на стабилна икономика през кризата и допълни, че 17-те държави членки на еврозоната трябва да се придържат към единна рецепта за бюджетна дисциплина и подобряване на конкурентоспособността, така че растежът да се запази, съобщава Econ.bg.

"Това е в интерес на Германия, да направи всичко възможно, така че структурните реформи и бюджетната дисциплина да могат да се осъществят и в други страни", коментира Меркел.

Дори, след като френският президент Франсоа Оланд коментира, че 3-годишната криза е приключила, първостепенната задача на евролидерите сега е задаващата се опасност от гръцките дългови отписвания и задълбочаващата се безработица сред младите хора в Европа.

Меркел се подготвя за предизборна кампания, където ще се кандидатира за трети мандат като канцлер на Германия, на изборите на 22 септември тази година.

Министрите на труда от Испания, Германия, Италия и Франция ще се срещнат на 14 юни в Рим, за да изработят план за справяне на Европа с младежката безработица.

Меркел и Оланд се срещнаха в края на миналия месец, за да обсъдят безработицата, обявявайки бюджет за справяне с проблема от около 6 млрд. евро (7,90 млрд. щатски долара).

Водещи

Най-четени