Мечката контраатакува - подготвя още санкции за западните фирми 11.09 | 18:27

Русия се надява Западът да не налага нови ограничения за фирмите й

От iNews.bg

Вторият пакет ответни мерки на Русия в отговор на западните санкции вече е готов. Мерките обаче ще бъдат наложени само ако влязат в сила новите санкции на ЕС. Това обясни днес Андрей Белоусов, който е помощник на руския президент Владмир Путин. По неговите думи обаче Москва все още се надява, че здравият разум ще надделее и готвените допълнителните рестриктивни мерки срещу страната няма да влязат в сила, предаде РИА Новости.

"Ние имаме редица неселскостопански продукти. По отношение на тях нашите, преди всичко европейски партньори, са значително по-зависими от Русия, отколкото самата Русия от тях. Това се касае например до транспортните средства, автомобилите, както и някои видове стоки от леката промишленост. Тях ние можем и сами да си произвеждаме”, коментира Белоусов.

Междувременно стана ясно, че Брюксел ще приеме решение за влизането в сила на новия пакет от санкции срещу Москва. Това трябва да стане най-късно до петък (12 септември). Очаква се поредните рестриктивни мерки по отношение на Федерацията да засегнат достъпа до финансовите пазари на големите руски петролни компании "Роснефт", "Транснефт" и "Газпром нефт".

Водещи

Най-четени