Милиардерите в САЩ с лопата да ги ринеш. Най-много богаташи живеят зад Океана 30.09 | 20:13

Бил Гейтс най-заможен сред заможните американци

От Христина Рафаилова

Съединените американски щати остава страната на супербогатите. Зад Океана живеят най – много милиардери, като техният брой наближава 600. Това показва проучване на  Statistа, цитирано от Frankfurter Allegemeine Zeitung. 

Америка се нарежда на първо място по брой на супер богатите. САЩ бележи и ново постижение, като през 2014 г. страната се  сдобила с нови 56 милиардери.

На второ място, но с далече по – малко "паралии" се нарежда Китай. Там хората, които се къпят в пари са близо 200. 

 Великобритания и Германия, защитават "честта" на Европа  и заемат съответно 3- то и 4 -то място.  В Обединеното кралство милиардерите намаляват, но все пак успява да остави федералната република зад себе си.  Германските богаташи обаче имат повече  пари в портфейла за разлика от  британските. Най - заможните в Германия притежават общо 413 млрд. долара, докато на Острова  милиардерите имат 395 млрд. долара. 

След Германия се нарежда Русия, следвана от Индия. В топ 10 са и Швейцария, Хонгонг, Бразилия и Саудитска Арабия. 

Същевременно Forbes разкри кой е допринесъл за първата позиция на САЩ. За 21 – ви път основателят на Microsoft  Бил Гейтс е обявен за най - богатият американец. Той притежава 81,2 млрд. долара, като се е  замогнал  с 9 млрд. за година. На второ място е инвеститорът Уорън Бъфет.  

Водещи

Най-четени