Министрите Петкова и Крумова откриват конференция за проблемите със сметките 01.06 | 12:57

Във вторник, на специално събитие, бизнесът и държавата ще търсят варианти за преодоляване на проблема

От iNews.bg

Специална конференция ще се проведе следващата седмица в София. Тя ще бъде посветена на проблемите на хората с плащането на сметката, както и на негативите, които трупат компаниите заради некоректни платци. На нея ще бъдат представени всички страни, свързани с проблема, като присъствието на държавата ще бъде сериозно. Конференцията "Превенция на проблемните плащания в ютилити сектора" ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, омбудсманът Мая Манолова, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов, председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и др.

Освен това добре представена ще бъде и страната на бизнеса. Ще има представители на ЕРП-тата, на търговците на електроенергия, на мобилните оператори, на ВиК-дружествата, на топлофикациите, на газоразпределителните дружества. Сред лекторите ще бъдат също и хора от банковата сфера, потребителските организации, университетски преподаватели, студенти.

Конференцията "Превенция на проблемните плащания в ютилити сектора" ще се проведе на 6 юни в зала "Витоша" на Интер Експо Център от 13:00 ч. Организатор е "Новините Груп". Партньори на събитието са Си Ем Ес "Камерън Маккена", "Топлофикация София" и "Финанс Про Колект".

Водещи

Най-четени