Министрите на заетостта в ЕС обвързаха младежката заетост с качественото образование 18.01 | 10:12

Страните от ЕС не могат да създадат сигурна работна среда за младите хора, смята президент в една от дирекциите на Европейския икономически и социален комитет

От Деляна Петкова

Страните от ЕС не успяват да създават сигурна работна среда за младежите. Мнението е на Лейла Курки, президент на дирекцията Заетост, социална политика и гражданско общество" към Европейския икономически и социален комите. 

Тя присъства на пъврото за годината заседание на министрите на заетостта от ЕС. В Будапеща те обсъдиха младежката безработица, която е едно от сериозните последствия от финансовата криза в общността.

На заседанието се чуха призиви социалните партньори да изработят програми, в които под внимание да се вземат политиката за младежите, създаването на нови работни места и образователните системи.

Именно качеството на образованието е от ключово значение за намирането на стабилна работа. По тази причина и акцентът на политиките трябва да бъде насочен към образователната система и квалификациите на учителите, обясни в своето изявление Лейла Курки.

Образованието е един от приоритети за развитието на европейската икономика. Мерки за подобряването на качеството в тази сфера са заложени в стратегията "Европа 2020".

Водещи

Най-четени