Миньорите от „Оброчище“ излязоха над земята 05.06 | 13:35

Концесионерът обеща да плати заплатите до четвъртък, работниците не му вярват

От iNews.bg

Край на протеста в мина "Оброчище". След съобщението на енергийното министерство, че концесионният договор е прекратен, стачкуващите под земята миньори излязоха от мината. Междувременно стана ясно, че концесионерът "Евроманган" е поел ангажимент да изплати забавените заплати на 8 юни, предаде БНТ.

Миньорите обаче продължават да са скептични и в момента след временното спиране на концесията. Те искат постоянно разваляне на договора. Заместник-министър Жечо Станков лично ги увери, че заплатите ще бъдат изплатени, всички други задължения започват да се изчистват. Ще се формира и комисия, която да улесни комуникацията между ръководството и работниците, която липсва в момента. Двуседмичното прекратяване на концесията не значи, че ще има щети за инфраструктурата, каза още Станков.

От днес ръководството на мината доброволно съдейства и предава документацията, която е изискана от прокуратурата. Това каза окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

Той обясни, че са събрани доста доказателства, че концесионерът не е бил коректен в плащанията си към държавата. Започва и екологична проверка.

Водещи

Най-четени