Митничари проверяват данъчните складове заради забраната за износ на продукти от руски петрол 01.01 | 16:00

Това съобщиха от Агенция "Митници"

От iNews

В изпълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, на 1 януари 2024 г. митнически служители извършват проверки в "Лукойл Нефтохим" - Бургас, както и в над 50 други данъчни склада в страната, на суров нефт и нефтопродукти, които попадат в обхвата на ограничителните мерки, съобщиха от Агенция "Митници".

Ангажирани са около 150 митнически служители от звената за "Последващ контрол", "Акцизна дейност" и "Митническо разузнаване и разследване". На територията на Митница Бургас в проверките са включени 23- ма служителя. Основната цел е да бъдат инвентаризирани наличните количества: суров нефт, внесен въз основа на дерогацията, разрешена от Министерския съвет; наличните нефтопродукти, произведени от суров нефт, внесен въз основа на дерогацията. Контролните действия ще се извършат в рамките на 1 януари 2024 г., се посочва в съобщението.
През декември депутатите приеха износът на продукти от руски петрол да отпадне от 1 януари 2024 г., а окончателният внос на руски нефт – от 1 март.

Водещи