Митничари проверяват складове на „Лукойл“ 24.04 | 18:06

Екипи инспектират дали са поставени измервателните уреди

От Десислава Маданска

Служители на Агенция "Митници" извършват проверки в данъчния склад на "Лукойл", съобщиха от компанията. По заповед на директора на агенцията Ваньо Танов екипи са изпратени във всяка от базите и помпените станции. Целта на проверката е да установи дали са поставени измервателни уреди в контролните точки и каква е готовността им за метрологична проверка и последващо включване към интегрираната комуникационна система за контрол на митническите власти.

След края на всяка една проверка екипите изготвят протоколи за технологично съответствие, които се подписват и от двете страни. В документите влизат констатациите на инспекторите и становищата, ако има такива, на представителите на шестте проверявани бази и станции по протежение на продуктопровода.

От "Лукойл" са изпратили на агенцията актуализиран график за осигуряване на митнически служители и специалисти-метролози. Присъствието им е задължително условие за втория етап от процедурата – включване към системата за контрол на митническата агенция.

Снощи Административният съд в София спря заповедта на Танов за отнемане на един от лицензите на компанията за данъчен склад. Заповедта бе издадена от шефа на митниците преди два дни.

Водещи