Младежи, жадни за развитие, напълниха кариерния форум 17.03 | 16:44

Над 8000 посетиха трудовата борса „Национални дни на кариерата“ в София, която предстои да се проведе в още 6 града

От iNews.bg

На 15 и 16 март в НДК в София за петнадесета поредна година се проведе най-големият кариерен форум в България "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот". Традиционно събитието събра на едно място студенти и младежи, търсещи работа или стаж и топ работодатели от всички основни браншове у нас. Напливът беше огромен, като са двата дни форумът беше посетен от над 8000 младежи.

Във вторник, 15 март, събитието откриха столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на образованието проф. Костадин Костадинов, директорът на дирекция "Политика на пазара на труда и трудова мобилност" в Министерството на труда и социалната политика г-жа Елка Димитрова, управителят на JobTiger г-н Светлозар Петров и г-жа Нели Ангелова – бизнес мениджър "Кулинарни продукти" и мениджър "Корпоративни връзки" в "Нестле България".

Светлозар Петров приветства всички участници с думите: "Национални дни на кариерата" е най-мащабното кариерно събитие, което дава шанс на фирмите да се срещнат с много млади хора, а самите младежи да разговарят с представители на различни компании, предлагащи възможности за добър професионален старт".

"През 2016 г. в рамките на "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот" "Нестле България" отново ще организира CV-работилници и ще предложи практически съвети и насоки за подготовка на документи и успешно представяне на интервю за работа. В допълнение ще бъде организиран и кът за партньори от "Алианс за младежта", както и за наши стажанти, където ще се обсъжда: как се оставя добър дигитален отпечатък; какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, както и още много теми, интересуващи младите хора. На щанда на "Нестле България" посетителите ще получат информация за свободните позиции в компанията и могат да подадат документи за кандидатстване на работа или стаж на място", сподели Нели Ангелова.

През двата дни на форума в София той бе посетен от над 8000 студенти и младежи, които се срещнаха с представители на всички компании, участващи в обособените за целта кариерни кътове и научиха от тях за свободните позиции и възможностите за професионално развитие, които те предлагат. Както всяка година, много от тези първи срещи в неформална среда ще положат началото на стотици успешни кариери. Статистиката през годините сочи, че всеки шести посетител на "Национални дни на кариерата" получава предложение за стаж или работа.

Безплатни кариерни съвети и консултации, които да спомогнат за по-успешния им кариерен път, получиха всички желаещи на щандовете на организатора JobTiger и генералния спонсор Нестле България. По време на форума се проведе и поредица от дискусионни панели, където представители на различни компании обсъдиха заедно с посетителите актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера.

Освен всичко това всеки, пожелал да се снима с талисмана на събитието – Тигъра, имаше възможност да спечели награди, осигурени от организатора на събитието.

След софийското издание на "Национални дни на кариерата", форумът ще посети и още шест

университетски града, като графикът за провеждане на събитията е следният:

- Варна - 21 март, галерия "Графит”;

- Русе - 23 март, Русенски университет "Ангел Кънчев";

- Велико Търново - 28 март, Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;

- Свищов - 30 март, Стопанска академия "Д. А. Ценов”;

- Пловдив - 4 април, Пловдивски панаир, Конгресен център;

- Бургас - 6 април, Бургаски свободен университет.

"Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот" се организира за петнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Водещи

Най-четени