Млади фермери ще протестират поради липса на финансиране 19.08 | 19:55

Над 2000 проекта са отхвърлени, защото няма средства, алармират недоволни

От Симеон Досев

Млади фермери ще протестират в ралични градове заради липса на финансиране. На среща в Министерството на земеделието стана ясно, че тази година мярката за младите фермери няма да бъде отворена и повече от 2000 проекта ще пропаднат, предаде БНР.

"Бюджет няма. Мярката няма как да стартира до края на годината в рамките на старата програма. Също така е невъзможно по старата програма с пари от новата да стартира. Единственото, което може да се направи, е да се разработят наредбите и тази мярка да стартира от януари", коментира фермерът Михаил Георгиев.

По думите за много от младите селскостопански производители които са регистрирани тази и миналата година, сроковете изтичат и те няма да имат възможност да кандидатства.

"2100 проекта са отхвърлени поради недостиг на бюджет. Вероятно няма и да бъдат одобрени и финансирани, понеже пари няма. Предвиждат се около хиляда и няколко проекта максимум", обясни Георгиев. 

Младите фермери са получили обещание от служебния министър на земеделието, че ще се търси начин за увеличаване на бюджета по тази мярка.

Водещи

Най-четени