Може да строим СПА комплекси в Катар 14.11 | 10:10

Катар пък ще инвестира милиони долари в инфраструктурни проекти у нас

От Ралица Стоянова

"Катар заявиха пълната си подкрепа, воля и желание да инвестират в България, да имаме съвместни проекти". Тава заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод визитата си в Катар пред TV7.

По време на визитата ѝ в Катар е обсъдена възможността български фирми да участват в карарски проекти. След срещата на Павлова с престолонаследника шейх Тамим бин Хамад ал-Тани и министър-председателя шейх Хамад бин Джасим ал-Тани е станало ясно, че България ще получава информация за всички текущи търгове, тръжни процедури и проекти в Катар, което досега не е било достъпно за страната ни.

Предвижда се възможността за участие на България в частни проекти за големи комплекси. От Катар са заинтересовани от опита на България в СПА процедури и в методологията за балнеолечение. Премиерът на страната е предложил на Павлова в Катар да бъде открит офис на Българската камара на строителите.

Катар, от своя страна, планира да инвестира над 300 млн. долара в огромни инфраструктурни проекти у нас. "Благодарение на всички разговори и срещи, които имахме, смятам, че това е абсолютна реалност", заяви регионалният министър. 

Водещи

Най-четени