Мтел купи blizoo 30.07 | 12:39

Двете страни са се споразумели да не разкриват детайли за цената на сделката

От iNews.bg

Мтел придобива 100% от кабелния оператор blizoo България от досегашния собственик EQT V, съобщиха от мобилния оператор. 

По данни на Telekom Austria Group blizoo България има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги. Компанията има приблизително 373 000 клиенти, които получават фиксирани гласови, интернет и ТВ продукти чрез DOCSIS 3 технология. blizoo България покрива 1.3 млн. домакинства.

През 2014 г. приходите на компанията възлизат на 47 млн. евро, а EBITDA – на 19 млн. евро. Двете страни се споразумяха да не разкриват детайли за цената на сделката, пише Econ.bg.

Telekom Austria Group ще финансира транзакцията чрез свои съществуващи парични потоци.  

"Придобиването на blizoo е още една стъпка към това да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние, заедно с Мтел, виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти," коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group от 1 август 2015 година.

Главният изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас заяви, че очакват от българските власти положително решение за продобиването.

Сделката подлежи на разрешение от съответните регулаторни органи. Финализирането на придобиването се очаква през четвъртото тримесечие на 2015 година. 

Водещи

Най-четени