НАП-Варна внесе близо милион от продажба на злато и валута 03.10 | 12:22

Близо 1,2 милиона лева са общо постъпленията в бюджета в края на септември от продажби на вещи и имущества

От Кремена Бедерева

Националната агенция за приходите (НАП) във Варна внесе 908 000 лева в държавния бюджет от продажби на конфискувано злато и валута през деветте месеца на 2012 година, съобщиха от пресслужбата на приходната агенция в крайморския град.

Близо 6 килограма злато, отнето в полза на държавата от съдебната власт и митници, беше продадено чрез тайни търгове, като реализираните приходи възлизат на 225 379 лева. От продажба на отнета в полза на държавата валута, в хазната са постъпили 682 000 лева.

Близо 1,2 милиона лева са общо постъпленията в бюджета в края на септември от продажби на вещи и имущества, изоставени или конфискувани в полза на държавата от Агенция "Митници", съдилищата и други институции.

От началото на годината инспекторите от отдел "Продажби" са провели 27 тайни търга, на които бяха предложени за продажба вещи и имоти на обща стойност над 1 милион лева.

По актове на съдебната власт са организирани и проведени общо 17 търга, на които бяха продадени апартамент, земеделски земи, урегулирани поземлени имоти и вещи, придобити от престъпна дейност, като приходите от тях са в размер на 348 760 лева.

Водещи

Най-четени