НАП-Русе разпространява брошури за свързването на касовите апарати 13.07 | 09:52

Офисът на НАП в Русе започна разпространението на 2500 брошури в областта

От Петя Михайлова

Офисът на НАП в Русе започна разпространението на 2500 брошури в областта.

Те са част от националната кампания, насочена към задължението на фирмите да осигурят дистанционна връзка на касовите си апарати с приходната агенция, съобщиха от офиса на НАП в Русе, цитирани от БТА.

Брошурите са поставени в салона за обслужване на клиенти. Те се раздават и от служителите на тези, които подават справки-декларации по Закона за ДДС, както и по време на проверките, извършвани в търговски обекти от инспекторите.

До 31 август тази година аптеките и дрогериите трябва да свържат касовите си апарати с НАП. До края на ноември пък това трябва да сторят и регистрираните по ДДС търговци на зърно.

Вчера от Националната агенция за приходите съобщиха, че за да бъдат спазени сроковете и до края на март 2012 г. всички фискални устройства да имат дистанционна връзка с данъчните, по 330 касови апарата в час трябва да се свързват с агенцията.

iNews.bg припомня, че до началото на месец юни 11 318 касови апарата вече са се свързали с информационната система на Националната агенция за приходите (НАП).

Още 10 000 фискални устройства на търговци, вносители и производители на лекарства ще бъдат свързани до края на август, а до края на септември – още около 190 000 устройства на търговци, регистрирани по Закона за ДДС (ЗДДС), които са около 200 000 фирми в цялата страна.

Водещи

Най-четени