НАП запорира сметки на длъжници в Хасковско 28.06 | 09:00

Мярката е приложена през първите пет месеца на годината за длъжниците в региона

От Кремена Бедерева

Публичните изпълнители от отдел "Принудително изпълнение" на Националната агенция за приходите (НАП) в Хасково запорираха 270 банкови сметки заради неплатени данъци, осигуровки или стари глоби.

Мярката е приложена през първите пет месеца на годината за длъжниците в региона, които не са предприемали действия за доброволно издължаване, въпреки поканите на НАП. Това съобщават от териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

По същата причина са запорирани и 68 вземания от трето лице, между които и вземания от работодател. От териториалната дирекция отбелязват, че запорът върху заплатата е сред най-ефективните мерки за принудително събиране на просрочени суми от физически лица, според практиката на публичните изпълнители.

В Хасковска област 98 са длъжниците, които от началото на годината до края на май са получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета и чиито активи ще бъдат предложени за публична продан, ако не погасят задълженията си, предупреждават от НАП-Пловдив.

Около 470 000 лева са събраните от отдел "Принудително изпълнение" в Хасково просрочени данъци, осигуровки и стари глоби през петте месеца на годината.

Водещи

Най-четени