На 30% от територията на София няма канализация 08.08 | 13:47

Нона Караджово е като Дядо Коледа – върви из страната и раздава пари, хвали се Фандъкова

От Филипа Тодева

"В последно време министър Нона Караджово е като Дядо Коледа – върви из страната и раздава пари." Тази констатация направи кметът на София Йорданка Фандъкова след като с екоминистъра подписаха в Банкя три договора за изграждане на колектори и канализационна мрежа на територията на Столична голяма община.

Фандъкова днес съобщи, че на около 30% от територията на Столична община няма канализация, предаде Агенция "Фокус".

Кметът увери, че ще се проектира и ще се работи много за решението на този проблем.

Нона Караджова от своя страна коментира, че трите договора по Оперативна програма "Околна среда”, касаещи изграждане на инженерна инфраструктура и ВиК мрежа на град Банкя, на местност от бул. "Сливница” и на дубльор на ляв Владайски колектор, са за бъдещето на градовете у нас.

"Това е инфраструктура за две поколения напред”, заяви министърът.

Кметът на София съобщи още, че има намерение да се направи цялостна реконструкция на настилката на булевард "Цариградско шосе”.

"Подготвяме нашите проекти за следващите две години. След като приключат строителните дейности, които сега се правят на бул. "Драган Цанков”, бул. "Черни връх”, работим през булевард.

Не съм обещавала тази година да се ремонтират мостовете на "Цариградско шосе” – това го няма в капиталовата програма и не сме го включвали за 2012 г. На много места има необходимост, но не можем да блокираме цяла София”, добави Фандъкова.  

Водещи

Най-четени