На "Струма" се строи с пълна пара 25.04 | 15:12

В края на лятото ще бъде завършен и Лот 4 от магистралата, увери министър Папазов

От Георги Георгиев

Участъкът от автомагистрала "Струма” - Лот 2, е в пълна мобилизация. Това каза министърът на транспорта и информационните технологии Данаил Папазов по време на посещението си в Сандански за представянето на изпълнението на ОП "Транспорт", информира "Фокус".

Работи се много интензивно и дава много добри обещания за изпълнение на всички срокове, каза още министърът.

За съжаление там има проблеми от обективен характер, тъй като по трасето има много места, интересни от археологическа гледна точка. В другия участък на АМ "Струма" - Лот 4, има повече трудности при работата, предвид проливните дъждове от последните дни имаше много участъци, които са наводнени и строителите трябваше да почистват трасето, поясни още министърът.

Уточнени са трасетата със строителите за извозването на инертните материали. Цялостното развитие на Лот 3 от АМ "Струма" също върви нормално, каза транспортният министър, като изрази надежди, че работата в този участък от магистралата ще бъде завършен навреме.

"Работата по изграждането на всички лотове от АМ "Струма" ще бъде следена стриктно и всичко ще бъде завършено в срокове", увери министърът.

По думите на Папазов главната цел на ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" за периода до 2020 г. е постигане на баланс между инвестициите, които се отпускат за Северна и Южна България, както и баланс между пътната и жп инфраструктурата.

Бюджетът на програмата възлиза на почти 1,9 млрд. евро, като по по 673 млн. евро (около 70%) от средствата са разпределени поравно между пътна и железопътна инфраструктура.

По време на посещението си в Сандански Данаил Папазов заяви, че засега няма изгубени средства по европейските субсидии по тази програма, като всеки ден в страната се инвестират над 1 млн. лв. в транспортната инфраструктура.

По думите му за първите 114 дни на годината са платени 132,9 млн. лв. на бенефициентите по програмата.

Водещи

Най-четени